Darmowy licznik wejść
Blog > Komentarze do wpisu

Naprawa i serwis piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjno-parowych) w Warszawie i okolicach.

Naprawa i serwis  piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjnych,parowych,konwekcyjno- parowych,indukcyjnych,piekarników) w Warszawie i okolicach. tel.783904049

Naprawa i serwis  piecy elektrycznych, gastronomicznych (konwekcyjnych,parowych,konwekcyjno- parowych,indukcyjnych,piekarników) w Warszawie i okolicach.


piec konwekcyjny : Budowa tekiego pieca nie jest zbyt skomplikowana.Taki piecy przeważnie zbudowany jest z komory wyposażonej w termoobieg oraz system grzewczy ,a drugą zaletą tego pieca jest jego układ nawilżający, dbający o odpowiednią wilgotność potraw.Oczywiście standardem takiego urządzenia są sondy i układ sterowniczy służący do kontroli pracy pieca.


piec konwekcyjno-parowy : Tego rodzaju piec jest rozwinięciem pieca konwekcyjnego do którego dodano funkcję naparowywania komory.Główną zasadą  działania takiego urządzenia jest gorące powietrze które jest przetłaczane przez komorę pieca, wymuszając ruch poziomy, następnie powietrze przetłaczane jest przez filtry oczyszczające je z drobinek tłuszczu i ponownie trafiają do wentylatorów.kolejną zaletą takiego systemu jest pozioma cyrkulacja powietrza,ktora skraca czas obróbki  żywnosci,oraz nadmimenemu wysuszenia potrawy  i odtłuszczanie gwarantujące nieprzenikanie zapachów (głównie przez tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze.Możliwoscią tego urządzenia jest nie tylko gotowanie i pieczenie ale także regeneracja pożywienia i jest o wiele bardziej enerooszczedna od klasyczego pieca konwekcyjnego.


piekarnik : Konstrukcja piekarnika gastronomicznego jest bardzo prosta,posiada o wiele mniej funkcji niż piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe.Standardem tego urządzenia jest system grzewczy składający sie z kompletu grzałek znajdujących sie przeważnie na dole i po bokach komory (podobnie jak w piecach wielofunkcyjnych) 


podsumowanie : kazdy rodzaj pieca gastronomicznego  czy to konwekcyjny,konwekcyjno-parowy,piekarnik wymagane jest przyłącze prądu jednofazowego 230, trójfazowego 400V (siła),odprowadzenie ścieku na wysokości podstawy pieca, przyłącze wody,okap odprowadzający opary.Gdy urzadzenie ulegnie awari , nie nalezy naprawiać  sprzętu  gastronomicznego samemu tylko zaopatrzyć się w usługę elektryczną u fachowca takiego jak ja (elektryk z 20 letnim stażem).pozdrawiam i zapraszam Lucjan Dobosz tel.783904049.

czwartek, 11 września 2014, elektrykwaw

Polecane wpisy